fredag 27 april 2012

Fotokurs

Här är lite bilder jag tog under tredje kurstillfället.


onsdag 25 april 2012

Äntligen värme!

Idag har det nog varit årets hittills varmaste dag.. Har passat på att måla lite loppisfynd och som vanligt glömt att ta före bilder..bilderna på de färdiga alstrerna kommer senare.

Ikväll ska jag på det tredje kurstillfället med "lär känna din systemkamera" och jag måste ju säga att man blir lite klokare på alla dessa inställningar man kan göra med kameran. Och jag hoppas att det visar sig på bilderna jag kommer att ta framöver.

Idag tänkte jag visa en bild från min hall.
Denna tunna bara älskar jag, den fick jag av vännen L för många år sen.
                           Och den har hängt med lite varstans här hemma.

Kudden har jag gjort för några månader sedan, och fler ska det nog bli, bara jag hittar inspirationen igen.
Nu väntar kaffe på altan!! 

Ha det gott alla!

lördag 14 april 2012

Grymt härlig vårdag!

Idag har det varit en gudomlig härlig dag här i Jämtland. Äntligen så ser man en ljusning om att sommaren snart är här. I onsdags så började jag en fotokurs, grundkurs för systemkamera, så nu har jag kameran med mig överallt för att jag ska lära mig att hantera den.. Så himla kul. Så fler foton kommer det nog att bli här på bloggen

fredag 6 april 2012

Lååångfredag!


Historiskt perspektiv 

I Sverige heter det långfredag eftersom dagen skulle präglas av sorg då dagen varit lång och besvärlig för Jesus. På 1870-talet klädde sig många i svart. Fram till 1969 fanns ett förbud mot offentliga nöjesetablissemang att hålla öppet. På långfredagen var affärer, restauranger och danslokaler därför stängda. I och med detta präglades dagen av stillhet. Allmän frid skulle råda och traditionen var att man skulle undvika onödiga aktiviteter och måltiderna bestod av enkel mat. Inte minst för barnen, som inte fick leka, kunde dagen upplevas som ovanligt lång och tråkig.

Och nog tycker jag att den fortfarande upplevs som ovanligt lång och tråkig, även fast det är länge sedan jag var barn. Lite annorlunda är det ju idag, vissa affärer, restauranger och danslokaler som är öppna. Så lite förändrat har det ju iallafall blivit. Tack och lov! ;)

Tog och testa att baka macrons. Så himla goda blev dom.

Nu ska jag ta och göra klart smörgåstårtan som jag påbörjade igår. Ska bli såå gott!

Glad Påsk på Er alla där ute!

Jeanette